Miten eksyä kansallispuistoon

Viime sunnuntai oli hieman erilainen, kuin yleensä. Ei sarjojen katselua netflixistä tai päivä kahvittelua kaupungilla. Koska sää oli aurinkoinen ja lämmin (luultavasti viimeisiä lämpöisiä päiviä enää tänä vuonna) oli hyvä syy lähteä ulos urheilemaan. Kohteenamme oli patikointi reissu Nuuksion kansallispuistoon, jossa en ole ennen käynyt. Muutenkin edellisestä patikointi reissusta on kulunut varmaan jo kymmenen vuotta.

Päivä oli täydellinen, pakkasimme eväät mukaan: makkaraa, eväsleipiä, Grand mehuja sekä s’mores aineet; vaahtokarkkeja ja suklaahippu keksejä. Urheiluvaatteet ylle, lenkkarit jalkaan, reppu selkään ja annetaan ihon nauttia päivästä ilman minkäänlaista meikki kerrosta.
// Last Sunday was little unusual, no Netflix and chill or brunch in city. Because the weather was so good, clear blue sky and warm, maybe last one at this year. We decide do go hiking to Nuuksio. I have never been there before, last hiking trip for me was maybe over ten years ago. The day was perfect, we packed lunch to go; sausages, sandwiches, s’mores and juice boxes. Sport clothes and sneakers on and back bag on a shoulder, it was time to go and enjoy day without any makeup.

Patikointia oli illalla takana yli 5 tuntia, joka sisälsi reilun 16 km lenkin sekä eksymisen. Väärään suuntaan lähteminen ei ollut kauhean yllättävää, kun ottaa huomioon että olemme ystäväni kanssa aikaisemminkin eksyneet helpommassakin ympäristössä. Nälkäkiukku ei ollut kaukana, kun epätoivoisena yrittää kartasta katsoa mihin suuntaan pitäisi mukamas lähteä. Tässä tilanteessa oli hyvä hieman istahtaa kallioilla, syödä voileipä ja hengähtää. Kaikki näyttää taas paremmalta, kun on saanut hieman ruokaa mahaan. Vaikka ekstra lenkistä tulikin 6 km ja varpaassani on kipeä rakkula, ei haittaa ollenkaan. Saatinpa nauttia vielä yhdestä aurinkoisesta päivästä täysin rinnoin


// When we got home we had hiked 16 km in 5 hours, including one wrong turn which cost us an extra 6km round. But it wasn’t surprise, we have got lost before in easier places too. Sunday was great, even I had plaster in my toe it doesn’t mind, I still got to enjoy one last sunny day.

Ei kommentteja